Finnair Cargon tietosuojaseloste

Hei! Haluamme Finnair Cargolla varmistaa, että olet selvillä tietojesi käsittelystä.

Finnair Cargon tietosuojaselosteen (jäljempänä ”tietosuojaseloste”) tarkoituksena on antaa tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi.  Keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietoja lentorahtiliikenteen palveluiden ja muiden palveluiden tarjoamisen sekä markkinointitoimintamme yhteydessä. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä Euroopan unionin yleistä tietosuoja-asetusta ja muuta soveltuvaa tietosuojalainsäädäntöä.

Voimme päivittää tietosuojakäytäntöä ajoittain ja ilmoitamme merkittävistä muutoksista verkkosivuillamme.

Kunnioitamme yksityisyyttäsi.

REKISTERINPITÄJÄ
 

FINNAIR CARGON YHTEYSTIEDOT:
Finnair Cargo Oy
Y-tunnus: 0108057-5
Osoite: Tietotie 9, 01530 Vantaa, Finland
 

OTA YHTEYTTÄ
cargo.comms@finnair.com

Tietosuoja-asioissa voit ottaa yhteyttä myös Finnair-konsernin tietosuojavastaavaan: privacy@finnair.com tai

Finnair Tietosuojavastaava, PL 15,
01053 FINNAIR.

Oikeuksien käyttäminen

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen cargo.comms@finnair.com. Huomaathan, että saatamme pyytää sinulta lisätietoja henkilöllisyytesi varmentamiseksi.

Saat meiltä vahvistuksen toimista, joihin olemme ryhtyneet pyyntösi takia (esim. vahvistus tietojen poistamisesta). Ilmoitamme myös, jos emme voi toteuttaa pyyntöäsi, ja kerromme päätöksen syyt.

Henkilötietoja koskevien pyyntöjen tekeminen on maksutonta kerran puolessa vuodessa (6 kk). Lisäpyynnöistä saatamme periä kohtuullisen maksun hallinnollisten kustannusten kattamiseksi.

Pidätämme oikeuden hylätä kohtuuttoman usein toistuvat tai laajat tai selkeästi perusteettomat pyynnöt.

Miten tietosi suojataan

Finnair Cargo on ryhtynyt asianmukaisiin teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin henkilötietojesi suojaamiseksi ja niiden saatavuuden turvaamiseksi sekä luvattoman käytön estämiseksi. Pääsy henkilötietoihin on rajoitettu niille, jotka tarvitsevat tietoja ja joilla on järjestelmiin pääsyoikeudet, ja henkilötietojen käsittelytoimia valvotaan. Tietojärjestelmämme on asianmukaisesti suojattu ja niitä valvotaan. Säännölliset päivitykset, testaukset ja arvioinnit auttavat varmistamaan jatkuvan tietoturvallisuuden. Henkilöstöämme koulutetaan jatkuvasti tietosuojalainsäädännön sekä sovellettavien käytäntöjen ja ohjeiden noudattamisessa.

Asiakastiedot ja kumppanien tiedot

Yksilöinti- ja yhteystiedot

Keräämme ja käsittelemme tietoa, jotta voimme toimittaa sinulle tilaamasi palvelut. Asiakkaanamme, yrityksen edustajille luodaan henkilökohtainen asiakastili ja rekisteröitymisen yhteydessä keräämme tarvittavat yksilöinti- ja yhteystiedot. Näihin tietoihin kuuluvat yritystiedot, yhteystiedot kuten yhteyshenkilön nimi, osoite, puhelinnumero, faksinumero, sähköpostiosoite, syntymäaika, käyttäjänimi, sekä tilisi vahvistamiseksi vaadittavat vastaukset turvakysymyksiin.

Sopimuksen perusteella

Pääsiallinen tavoitteemme on toimittaa rahti määränpäähänsä asiakkaan toivomusten mukaisesti. Siksi meidän on käsiteltävä yksilöinti- ja varaustietoja, jotta voimme pitää asianomaiset henkilöt ajan tasalla lähetyksiin liittyvistä asioista ja mahdollisista muutoksista.

Käytämme henkilötietoja tarpeen mukaan vastataksemme asiakkaan kysymyksiin, palautteen keräämiseen, sekä valitusten, korvausvaatimusten ja hyvitysten käsittelemiseen.

Voimme tallentaa tai päivittää tietoja asiakkuuteen liittyvissä palvelutapahtumissa. Tietoja voidaan käyttää myös asiakkaan tunnistamiseen hänen ollessa meihin yhteydessä.

Tietolähteet

Keräämme henkilötietoja suoraan asiakkailta tai myyntiagenttien kautta. Tallennamme tietoa, kun teet varauksen rahdillesi valitsemastasi ostokanavasta, lähetät meille kyselyn, osallistut Finnair Cargon tapahtumaan tai koulutukseen tai vierailet terminaalissamme. Saamme joitakin tietoja myös viranomaisilta tai muilta kolmansilta osapuolilta. Saamme tietoja myös toisilta kuljetuspalveluyrityksiltä, kuten lentoyhtiöiltä, jotka osallistuvat rahtisi kuljetukseen.